Projecten restauratie

Watertoren Woerden

De watertoren in Woerden is gebouwd in 1905 en is tot 1979 in gebruik geweest. De aanleiding van de bouw van de toren was het aanleggen van drinkwaterleiding. De Heeren Bouwmeester heeft in 2017 het casco restauratiewerk uitgevoerd. Momenteel is de restauratie en invulling van de watertoren in voorbereiding.

Bij de start van dit project kwam gelijk een grote uitdaging kijken; een veilige ronde steiger met uitkraging om het voormalige waterbassin realiseren. Totaal werd er ruim 1.200 vierkante meter steiger om de toren heen gezet. 

Ook het tijdelijk stutten, het herstellen van het holle metselwerk buik met getoogde bogen en de gebogen staalconstructie waren een mooie uitdaging.

Oude Algemene Begraafplaats

Deze begraafplaats aan de Hogewal is een begraafplaats uit  1829 en staat op de voormalige stadswal. In 1935 was deze begraafplaats vol en werd een nieuwe begraafplaats geopend aan de Meeuwenlaan. Sinds 2002 wordt er niet meer begraven op de Hogewal. 

De Heeren Bouwmeester heeft tussen oktober 2021 en mei 2022 de begraafplaats weer in ere hersteld, door meer dan 250 kapotte steles en grafzerken te demonteren, te herstellen en weer terug te plaatsen.

De mooiste uitdaging in dit project was om de oudheid en de verweerdheid van de stenen in stand te houden om de mooi serene sfeer te behouden.

Kerken

Kerk Breda

Kerk Breda

Restauratie van metsel- en voegwerk, natuursteen ornamenten, siersmeedwerk, leien daken en kozijnenOude kerk

Oude kerk

DHB mag hier casco restauratie gevels, daken, spanten, gewelven, vloeren, kerkbanken, onderbouw orgel, schilderwerk, Crabethramen en onderhoud bijgebouwen realiseren. Uitvoering 2015-2024

Augustinuskerk Utrecht

Augustinuskerk Utrecht

De werkzaamheden die DHB onder andere heeft uitgevoerd zijn: interieur restauratiegevels, stucwerk gewelven, vloeren, kerkbanken, ombouw orgel, stucwerk ornamenten en glas- in-lood ramen. Uitvoering 2021-2023

Diverse specialisaties

Forten

Forten

Casco restauratie metsel- en voegwerken, natuursteen, stucwerk, kozijnen/luiken en siersmeedwerk

Watertorens

Watertorens

Complete restauratie toren en ombouw naar duurzaam kantoor- en vergaderlocatie

Boerderijen

Boerderijen

Casco restauratie en ombouw naar woonboerderij met behoud van unieke details

Kerktorens

Kerktorens

Restaureren van metsel- en voegwerken, natuursteen, stucwerk, kozijnen, luiken en siersmeedwerk

Jonge monumenten

Jonge monumenten

Herstel betonrot en restaureren van stalen- en houten kozijnen, metsel- en voegwerken, stucwerk, gietijzeren trap- en balkonhekken

Woongebouwen

Woongebouwen

Complete restauratie van exterieur en interieur. Restaureren van onder andere natuursteen, kozijnen, luiken, spanbehang en siersmeedwerk