Vrijdag 13 september gaat de geschiedenis in als een belangrijke dag voor de Oude Kerk en voor Amsterdam. Maar liefst 800 Amsterdammers zaten die dag aan tafel en genoten van de dis in de Oude Kerk. Het einde van de ruim 60 jaar durende restauratie werd op monumentale wijze gevierd aan lange tafels waarin cultuurliefhebbers, ondernemers, buurtbewoners en bovenal Amsterdammers gebroederlijk een bijzonder moment met elkaar deelden.

Die avond zijn ruim 70 vrijwilligers druk geweest om alle 120 tafels te dekken, de gasten te ontvangen en de gerechten op tijd op tafel te zetten. In totaal waren er 623 flessen wijn, 1700 borden, 800 stuks taart en 100 vaasjes bloemen.

Het mooie nieuws is dat voor de restauratie van het Grote Orgel die avond 17.589 euro is opgehaald.

Kortom: dankzij uw steun werd 13 september 2013 een onvergetelijk moment met historische waarde voor Amsterdam. Wij kunnen u eigenlijk niet genoeg danken voor de onbaatzuchtige hulp die u de Oude Kerk hebt gegeven. Mede namens het bestuur van Stichting de Oude Kerk danken wij u uit naam van het oudste gebouw van Amsterdam. Als aandenken sturen we een impressie van de avond toe.

We nodigen u bij deze alvast uit om aanwezig te zijn op 15 november bij de opening van de eerste tentoonstelling van de Oude Kerk: Memento.

Met hartelijke groet

Jacqueline Grandjean

directeur

Oude Kerk_diner voor 800_impressie